Top 5 beste Xiaomi webshops

GadgetsReviews

Oclean Flow Sonic tandenborstel review

De afgelopen jaren zijn elektrische tandenborstels enorm populair geworden. Veel mensen denken dat deze tandenborstels effectiever zijn in het reinigen van tanden dan handtandenborstels. In dit artikel bespreken we de Oclean Flow Sonic elektrische tandenborstel. Oclean is een merk dat niet direct bij iedereen bekend zal klinken, maar het is een dochterbedrijf van de techgigant Xiaomi. Bij XiaomiReviews.nl hebben we de tandenborstel uitgebreid getest en lees je onze bevindingen.

Wat zit er in de verpakking van de Oclean Flow?

De Oclean Flow tandenborstel wordt geleverd in een strakke en modern ogende doos. Het pakket bevat een USB-C-kabel, handleiding en de tandenborstel zelf inclusief opzetborstel. De tandenborstel heeft een soft-touch afwerking en een zeer comfortabele grip. Wat direct opvalt wanneer je de tandenborstel uit de verpakking haalt, is dat deze iets zwaarder aanvoelt dan vergelijkbare elektrische tandenborstels. Dit zorgt er direct voor dat de tandenborstel van hoge kwaliteit aanvoelt. Aan de voorkant van de borstel zijn de 5 verschillende poetsstanden te zien waarover we later in deze review uitgebreid op terug komen.

Ontwerp van de Oclean Flow

De Oclean Flow Sonic tandenborstel is verkrijgbaar in twee kleuren: blauw en parelwit. Voor deze review hebben we de parelwitte variant getest. Al moeten we zeggen dat de blauwe variant er ook erg mooi uitziet.

De Flow Sonic heeft een zachte rechte borstelkop die zacht is voor je tanden en tandvlees. Het oscilleert en pulseert om tandplak en bacteriën van je tanden en tandvlees te helpen verwijderen. Ik merkte dat mijn mond er schoon en verfrist van werd. Bovendien is hij IPX7 waterdicht, zodat je hem desgewenst onder de douche kunt gebruiken en hem erg makkelijk en goed kunt schoonmaken.

Een ander klein detail is dat het opzet stuk van de tandenborstel een erg dunne steel heeft waardoor dit zeer comfortabel poetst. Dit komt mede omdat de tandenborstel haar bewegingen haalt uit sonische trillingen inplaats van bij een ronde borstelkop, de rotatie. Dit zorgt er ook voor dat de tandenborstel een stuk stiller is dan andere elektrische tandenborstels.

Poetsprestaties en poetsstanden van de Oclean Flow

Veel elektrische tandenborstels hebben 1 of maximDe Oclean Flow beschikt over een Maglev motor die zorgt voor maar liefst 76,000 trillingen per minuut. Dit is zeer hoog en zorgt voor erg goede poetsprestaties. Na elke poetsbeurt voelen je tanden tandartschoon.

Veel elektrische tandenborstels hebben 1 of maximaal 2 standen. De Oclean Flow heeft er maar liefst 5.

Ochtend stand

De ochtend modus is speciaal voor in de ochtend om je dat frisse gevoel te geven. Het is niet de sterkste stand aangezien je de avond van te voren natuurlijk al je tanden echt schoon gepoetst hebt.

Nacht stand

De nachtstand is op de Oclean Flow de tand met de sterkste reiniging. In deze stand zijn de trillingen op de borstel het meest intens. Deze stand is om je tanden echt volledig goed schoon te maken voordat je gaat slapen.

Standaard stand

De standaard staat is de middelste stand op de Oclean Flow en geeft je tanden een goede reiniging voor dagelijks gebruik. Deze stand is net iets minder intens dan de nacht stand maar zorgt wel voor een zeer goede reiniging.

Whitening stand

De whitening stand is ervoor om een extra wit resultaat te behalen. In deze stand geeft de borstel pulsen in de trillingen waardoor de tanden witter zouden moeten worden.

Gentle stand

De Gentse stand is de rustigste stand van de borstel. Deze stand is speciaal voor mensen met gevoelig tandvlees.

Levensduur batterij en opladen

De batterijcapaciteit van de Oclean Flow sonische elektrische tandenborstel is 2500mAh. Dit is een superlange batterijduur die tot 180 dagen meegaat. De tandenborstel wordt ook geleverd met een USB-c kabel om hem gemakkelijk kan worden opgeladen. Dit is wel bijzonder aangezien we vaak op tandenborstels in deze prijsklasse veel kleinere accu’s zien. Ook worden ze meestal geleverd met micro USB in plaats van USB-c.

Dus ja, we zijn echt onder de indruk van de batterijduur van deze tandenborstel. Je kunt dus gerust je oplader vergeten wanneer je op vakantie gaat.

Wanneer de batterij van je Oclean op 10% zit. Zal de witte ringlamp aan de voorkant van het apparaat, rood oplichten. Je hebt dan voldoende tijd om jouw poetsbeurt af te maken en daarna je tandenborstel op te laden.

Prijs kwaliteit verhouding

De Oclean Flow Sonic elektrische tandenborstel kost rond de €34,95, wat een relatief goedkope prijs is voor een elektrische tandenborstel. Maar is deze zijn geld waard?

De borstel heeft een aantal indrukwekkende functies, zoals het waterdichte ontwerp en de mogelijkheid voor 5 verschillende poetsstanden. Wanneer we de tandenborstel vergelijken met andere modellen voor rond dezelfde prijs, moeten we concluderen dat de concurrentie het aflegt tegen de Oclean Flow.

8.6

Conclusie

De Oclean Flow Sonic elektrische tandenborstel is een oplaadbare tandenborstel die ons echt heeft verrast in de zin van kwaliteit. De tandenborstel voelt echt als een premium product wat je in eerste instantie niet verwacht gezien de prijs. Een groot voordeel van de tandenborstel vinden we de batterijduur. Veel goedkopere elektrische tandenborstels moet je dagelijks opladen en de Oclean Flow gaat maar liefst 180 dagen mee. Wij kunnen dit product dus gerust aanraden als een zeer goede koop.

Bouwkwaliteit

8.8

Functies

7.9

Batterijduur

9.0

Pros

  • Batterijduur van 180 dagen
  • Sterke Maglev motor
  • IPX7 waterdicht

Cons

  • Geen smartfuncties of koppeling met app
Oclean Flow kopen
Related posts
7.7
ReviewsSmart home

SwitchBot Meter Plus review

7.7
ReviewsSmart home

SwitchBot hub mini & Bot review

7.9
ReviewsSmart home

SwitchBot motion & contact sensor review

8.1
ReviewsSmart home

SwitchBot Curtain review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.