Top 5 beste Xiaomi webshops

ReviewsSmart home

SwitchBot hub mini & Bot review

Inmiddels hebben we best wat reviews geschreven over de producten van de SwitchBot serie. Aangezien de producten momenteel erg populair zijn voegen we daar de review voor de SwitchBot Hub en Bot nu aan toe. Ben je geïnteresseerd in andere producten van SwitchBot dan kan je hier de review lezen over de SwitchBot Curtain en hier de review over de motion en contact sensors.

SwitchBot Hub mini

We beginnen deze review met een van de belangrijkste apparaten in de SwitchBot familie namelijk de Hub. De SwitchBot hub is eigenlijk het kloppend hart in het slimmer maken van je huis. Veel producten van SwitchBot werken zonder de Hub alleen via bluetooth. Het mooi van de Hub is dat zodra je deze toevoegt aan je netwerk en de apparaten daaraan koppelt, dat alles via Wifi bedient kan worden. Het is dus niet nodig om een bluetooth verbinding te hebben. Ook kan je wanneer je gebruik maakt van de Hub van buiten huis al je apparaten vanuit je SwitchBot app bedienen.

Installatie Hub mini

De installatie van de Hub mini is simpel. In tegenstelling tot veel andere SwitchBot apparaten die op batterijen werken, werkt de Hub mini op stroom doormiddel van een micro usb kabel. Je kent het waarschijnlijk wel van je smartphone. In de verpakking van de Hub mini vindt je de Hub zelf, een micro usb kabel en een quick start handleiding. Het fijne van de Hub mini is dat je de handleiding eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Installatie is gemakkelijk. Sluit de hub aan op een usb poort of met een stekker in het stopcontact en download vervolgens de SwitchBot smartphone app. De app helpt je in een paar stappen door de installatie van de hub heen. Vervolgens is het alleen nog een kwestie van de overige SwitchBot apparaten koppelen, en de gewenste interacties instellen.

Gebruiken van de SwitchBot Hub mini

Zodra de installatie doorlopen is kan je de SwitchBot gaan instellen hoe jij dat wilt. Via de app koppel je apparaten als de SwitchBot curtain of bot makkelijk aan de Hub. Buiten dat je met de hub je apparaten via de app kan bedienen, kan je ook via bijvoorbeeld Google Assistent of Siri je apparaten bedienen. Heb je dus thuis een Google Nest speaker of Siri of Alexa speaker, dan kan je nu via voice commands je SwitchBot apparaten in of uitschakelen.

Een andere leuke feature waarin SwitchBot echt afwijkt ten opzichte van de concurrentie is dat de Hub mini de mogelijkheid heeft om bestaande afstandsbedieningen na te bootsen. Heb je bijvoorbeeld een afstandbediening voor je airco, dan kan die dat signaal instellen op je SwitchBot Hub. Zo maak je van je ouderwetse airco ineens een smart airco die je zelfs van buitenshuis kan bedienen. Kortom de mogelijkheden zijn teveel om op te noemen en allemaal te behandelen in deze review.

Kenmerken de SwitchBot motion sensor

Wat betreft kenmerken valt niet veel te melden. Zoals eerder beschreven werkt de SwitchBot op een micro usb kabel. Het apparaatje zelf is mooi klein zodat je hem makkelijk weg kan stoppen in je interior. De look en feel zijn simpel. Het is een vierkant wit subtiel apparaat waar niks mis mee is. Bouwkwaliteit is prima maar niet echt een zwaarwegende factuur aangezien je niks op het apparaat zelf bediend behalve de ‘aan’ knop.

Heb je interesse in de SwitchBot Hub mini, dan kan je deze hier aanschaffen: SwitchBot Hub Mini

SwitchBot Bot

Een handig apparaatje om te gebruiken bij je SwitchBot Hub mini is de SwitchBot Bot. Een iets wat verwarrende naam maar wel een veelzijdig product. Met de SwitchBot Bot kan je jouw “niet smart” apparaten, toch smart maken en bedienen via de app. De SwitchBot Bot is een apparaatje die je op afstand kan bedienen en kan vastmaken aan verschillende soorten bestaande schakelaars. Denk aan lichtschakelaars, je koffie apparaat of je pc. Het apparaat is eigenlijk een klein vierkant wit blokje dat te bevestigen is doormiddel van een 3m plakstrip. In dit kleine apparaatje zit een soort schakelaartje dat op afstand te bedienen is. Dit schakelaartje kan ervoor zorgen dat je een knop op afstand kan indrukken.

Installatie Bot

De installatie is wederom weer makkelijk te doen via de SwitchBot app. Je kan de bot overigens ook zonder de hub gebruiken maar dan werkt deze via bluetooth met je telefoon. Dit houd in dat je wel enigszins in de buurt moet zijn en dat je het niet van buitenshuis kan bedienen.

Gebruiken van de Bot

De mogelijkheden van de SwitchBot Bot zijn weer enorm. Koppel hem bijvoorbeeld aan je bestaande lichtschakelaar om je verlichting smart te maken. De Bot is op zo goed als bijna alle apparaten met een aan/uit knop te bevestigen zolang er maar ruimte is om hem vast te plakken. Wanneer je gebruik maakt van de Hub mini kan je de Bot zelfs bedienen met slimme assistenten als Google Assistent of Amazon Alexa.

Wat ook belangrijk is om te vermelden is dat de Bot een functie heeft waarbij de indruk tijd van een knop ingesteld kan worden. Sommige apparaten vereisen het dat de aan/uit knopt een aantal seconden wordt ingedrukt. Dit is dus ook in te stellen met de SwitchBot App.

Verder is het ook mogelijk om tijdsschema’s in te stellen. Wil jij bijvoorbeeld dat elke ochtend om half 8 je koffie apparaat automatisch een bakje koffie voor je zet? Dat kan dus!

Kenmerken SwitchBot contact sensor

In tegenstelling tot bij de Hub werkt de Bot wel op batterijen. Deze maakt gebruik van een CR2 koopbatterij. Dit is niet zo gek aangezien het apparaat heel erg klein en compact is. Hier passen dus bijvoorbeeld geen AA penlights in. Ondanks dat er een kleine batterij in zit zou de batterijduur wel erg goed moeten zijn. Dit hebben we niet uitgebreid kunnen testen aangezien we dan de review pas over 1,5 tot 2 jaar zouden kunnen publiceren. Dit is wat aangegeven wordt.

De bouwkwaliteit van het apparaat is prima. Het is een subtiel klein wit vierkant apparaat dat niet storend in je interieur staat.

Heb je zelf interesse SwitchBot Bot, dan kan je deze hier aanschaffen: SwitchBot Bot

8.0

Conclusie

De SwitchBot hub is in combinatie met andere SwitchBot apparaten zoals de in deze review beschreven Bot een echte goede toevoeging. Het zorgt ervoor dat je je apparaten kan bedienen met bijvoorbeeld Siri en Google Assistent. Eigenlijk een onmisbare stap in het slimmer maken van je huis. De SwitchBot Bot is een veelzijdig apparaat dat gewoon doet wat het moet doen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Bouwkwaliteit

7.0

Installatie

8.3

Features

8.6

Pros

  • Gemakkelijke installatie
  • Bedienen van buitenshuis met de Hub
  • Werkt met Alexa, Google Assistent en Siri

Cons

  • Bouwkwaliteit voelt wat goedkoop
SwitchBot Hub Mini kopen
Related posts
7.9
ReviewsSmart home

SwitchBot motion & contact sensor review

8.1
ReviewsSmart home

SwitchBot Curtain review

7.8
ReviewsSmart home

Xiaomi Mi Home 360° security camera review

8.4
ReviewsSmartphones

Xiaomi Mi 9 Lite Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *