Top 5 beste Xiaomi webshops

ReviewsSmart home

SwitchBot Meter Plus review

Het is weer tijd voor een nieuwe review van een SwitchBot product. De producten van SwitchBot zijn erg populair en vandaar nu een review van de Meter Plus. Buiten deze review hebben we ook andere SwitchBot producten bekeken. Namelijk de SwitchBot Curtain en de motion en contact sensors. Voor nu bekijken we de Meter Plus en lees je wat wij ervan vinden in deze review.

Wat is de SwitchBot Meter Plus?

We beginnen deze review natuurlijk met het uitleggen wat de Meter Plus is. De Meter Plus is een smart device dat verschillende waardes in de omgeving meet en registreert. Het apparaat beschikt over een Swiss Sensirion3 chip. Deze chipt registreer nauwkeurig de temperatuur en luchtvochtigheid in de omgeving.

Smart functies

Nu is buiten dat de sensor in de Met Plus bijzonder accuraat is, een temperatuur en luchtvochtigheidsmeter niet heel speciaal. Wat de Meter Plus echt speciaal maakt zijn de smart functies die zijn toegevoegd aan het apparaatje. Wanneer je hem verbind met de SwitchBot hub mini, wordt deze eigenlijk aan je netwerk gekoppeld en kan je gebruik maken van vele smart functies. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Het automatisch in en uit laten schakelen van je airco of ventilator wanneer de temperatuur in de kamer boven een ingestelde waarde komt.
  • De SwitchBot luchtbevochtiger automatisch laten inschakelen wanneer de luchtvochtigheid in de kamer onder een ingestelde waarde komt.

Zo zijn er nog veel meer functies te bedenken om in te stellen. Deze stel je gemakkelijk in via de bekende SwitchBot app. Ook slaat het apparaat alle temperatuur en luchtvochtigheid gegevens op voor 68 dagen.

Voice assistant

Een andere leuke feature van de Meter Plus is dat deze werkt met Voice Assistent. Denk hierbij aan Amazon Alexa, Google Assistent en Siri van Apple. Wanneer je in je huis smart speakers hebt staan kan je op elk moment vragen om de temperatuur of de luchtvochtigheid van dat moment. Je Voice Assistent zal je dit dan vertellen.

Push notificaties

Wanneer je Meter Plus is verbonden met je SwitchBot hub, zal deze ook push notificaties kunnen sturen naar je telefoon. Zo kan je een notificatie krijgen wanneer te temperatuur te hoog of misschien juist te laag wordt. Handig voor bijvoorbeeld in je wijnkelder of andere ruimtes met levensmiddelen.

Kenmerken van de Meter Plus

Het uiterlijk van de Meter Plus is ook de moeite waard om te benoemen. De bouwkwaliteit is goed. De behuizing is voorzien van hard wit plastic dat duurzaam aanvoelt. Een groot pluspunt het het grote 3 inch beeldscherm. Het formaat van het totale apparaat is 55mm x 55mm x 24mm. Daarbij is het apparaat zowel aan de muur op te hangen of doormiddel van de kickstand rechtop neer te zetten op elk gewenst oppervlak.

Exclusieve promotie 1 t/m 13 april 2022:

Bij Xiaomi Reviews mogen we onze lezers nu een exclusieve kortingscode aanbieden. Wanneer je de Meter Plus besteld via Amazon en je gebruik maakt van de coupon code: 10FZBANX is de Meter Plus niet €19,99 maar €13,99.

Heb je interesse in de SwitchBot Meter Plus, dan kan je deze hier bestellen: SwitchBot Meter Plus

7.7

Conclusie

De SwitchBot Meter Plus is een handig apparaatje wanneer je deze connect met je Hub. Er zitten veel slimme features op en de prijs is zeer concurrerend.

Bouwkwaliteit

8.6

Installatie

7.4

Features

7.0

Pros

  • Bedienen met Voice Assistent
  • Zeer scherp geprijsd
  • Accurate sensors

Cons

  • Voornamelijk handig in combinatie met de Hub
SwitchBot Meter Plus kopen
Related posts
8.6
GadgetsReviews

Oclean Flow Sonic tandenborstel review

7.7
ReviewsSmart home

SwitchBot hub mini & Bot review

7.9
ReviewsSmart home

SwitchBot motion & contact sensor review

8.1
ReviewsSmart home

SwitchBot Curtain review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.