Top 5 beste Xiaomi webshops

GadgetsReviews

Xiaomi M365 elektrische Step Scooter review

xiaomi m365 elektrische step

Voor zij die op zoek zijn naar een compact vervoersmiddel voor kleine afstanden is er de Xiaomi M365 elektrische step. Ideaal om mee te nemen in het openbaarvervoer of om lekker op rond te toeren door de stad of het park zonder moe te worden. Kinkt goed toch? Of toch niet helemaal? En mag je er in Nederland nou eigenlijk wel de openbare weg mee op of niet? Wij hebben de step uitgebreid getest en vertellen je er alles over in deze review.

Design en specificaties

Laten we het om te beginnen hebben over de kwaliteit van de step zelf. Als je overweegt om de step aan te schaffen wil je wel weten of je er een aantal jaar mee vooruit kan.

De bouwkwaliteit van de M365 is uiterst goed. Het frame is gemaakt van hoogwaardig aluminium waardoor de constructie van de step erg sterk is en het gewicht beperkt blijft tot maar 12,5kg. Handig als je de step wilt opklappen en meedragen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer.

Bij het opklappen van de step merk je gelijk dat Xiaomi hier goed over nagedacht heeft. Volgens de officiële Xiaomi website zou je de step binnen 3 seconden moeten kunnen opklappen. Wij deden er zelf iets langer over maar het bleven enkele seconden. Om de step op te klappen haal je de hendel om op het frame waarna je het stuur naar achteren kan klappen en de bel achter een haak bij het achterwiel haakt. Innovatief en snel.

Verder beschikt de Xiaomi step over rubberen banden met lucht. Dit is een feature die we bijna niet zien bij andere elektrische steps. Andere fabrikanten maken bijna altijd gebruik van solide hard rubberen wielen. De lucht banden op de M365 maken echt een groot verschil. Tijdens ritten op hobbelige oppervlakten rijdt de step zeer stuk rustig en minder schokkerig.

Er zit voldoende profiel op de banden om een goede grip op de weg te zorgen.

Ook is het goed om te weten dat de wielen makkelijk te vervangen zijn wanneer deze kapot zijn of lek raken.

Wat betreft veiligheid heeft Xiaomi ook haar best gedaan. De step is namelijk uitgerust met een echte schijfrem en remlicht. Wat wij wel merkte is dat out of the box de rem nogal slecht is afgesteld. Tijdens de eerste testrit kwamen wij erachter dat bij een hogere snelheid de remweg erg lang is. Bij een snelheid van rond de 25 km/h hadden wij een remweg van 8 meter tot volledige stilstand. Dit vonden wij erg lang. Gelukkig is de rem makkelijk af te stellen waarna wij de afstand konden verkleinen naar een meter of 4.

Vanwege de sterke bouwkwaliteit en de veiligheidsfeatures zijn wij erg enthousiast over het algehele ontwerp van de M365. Het is dan ook niet voor niets dat Xiaomi hiervoor meerdere awards heeft mogen ontvangen. Wij hebben zelf de zwarte variant getest maar er is overigens ook een witte variant beschikbaar.

Snelheid en batterijduur

Over de batterijduur en snelheid van de step kunnen we heel kort zijn. De step gaat maar liefst 25km per uur. Dit is erg snel voor een elektrische step en de meeste concurrenten halen deze snelheid bij lange na niet. Dankzij de sterke bouwkwaliteit en de rubber lucht banden voel je je bij deze snelheid nog steeds veilig en stabiel. Ben je dus iemand die vaak moet haasten om op tijd te komen? Dan is de M365 de beste keuze. 

Onder de voetplaat zitten 30 lithium batterijen met elk 18650mah. Dit geeft je volgens de officiële Xiaomi specificaties de mogelijkheid om totaal 30km af te leggen. Tijdens onze tests haalden we deze afstand alleen in de Power Saving mode. Dit is een mode waarin de step een maximale snelheid van 18km/h haalt. Wanneer wij deze mode niet gebruikten kwamen we tot maximaal 22km.

Het dan weer volledig opladen van de batterij duurt je ongeveer 5 a 6 uur. 

Bediening

De bediening van de M365 is zoals je gewend bent van alle Xiaomi producten, heel simpel en intuïtief. Je zet de step aan en op het stuur bevindt zich een gashendeltje om de snelheid te bepalen. Zo simpel is het. De schijfrem werkt zoals je gewend ben op een fiets doormiddel van een knijprem op het stuur.

App

Wat wij erg handig vonden is dat je de step kan verbinden met je smartphone via de Mi Home app voor Android en iOs. Hiermee kan je het batterij niveau zien en ook de firmware van de step updaten.
Ook een handige feature die je in de app kan inschakelen is de Cruise Control. Dit is vergelijkbaar zoals je het kent van auto’s. Wanneer je een bepaalde snelheid rijdt zal de step automatisch deze snelheid vasthouden zonder dat je hiervoor aan de gashendel hoeft te zitten. Wanneer je vervolgens de rem gebruikt schakelt de Cruise Control weer uit.

In de app kan je ook de snelheid zien die je rijdt maar zorg er dan wel voor dat je gebruik maakt van een dock op je stuur want steppen met je smartphone in je hand is een slecht idee hebben wij gemerkt ;). 

Prijs

De prijzen voor de Xiaomi M365 variëren erg online. Afhankelijk van waar je hem koopt vindt je de step voor rond de € 450 euro. Wanneer we dit vergelijken met elektrische steps van andere fabrikanten vinden wij dit een hele nette prijs. De kwaliteit, snelheid en batterijduur zijn van de M365 veel beter dan andere elektrische steps in deze prijsklasse.

Met de Xiaomi m365 de openbare weg op.

Er is veel onduidelijkheid of je nou wel of niet de openbare weg op mag met een elektrische step in Nederland. Momenteel is dit verboden. Nederland is een van de zeer weinige landen waar het niet is toegestaan en je dus het risico loopt of een fikse boete of zelfs in beslagneming. Dit is erg jammer omdat wij de elektrische step het perfecte vervoersmiddel vinden voor in de stad. De step is elektrisch en dus milieuvriendelijk en perfect om mee te nemen in het openbaar vervoer.

7.5

Conclusie

Na het uitgebreid getest te hebben van de Xiaomi M365 elektrische step zijn wij erg enthousiast. De bouwkwaliteit is goed en de topsnelheid van 25km/h is erg hoog. Een verbeterpunt is de afstelling van de schijfrem. Dit is iets dat makkelijk op te lossen is maar zien we graag beter out of the box. Helaas kunnen we de step nog niet volledig aanraden omdat simpelweg de wetgeving in Nederland het verbiedt om er de openbare weg mee op te gaan. Dus mits je een hele grote tuin hebt zouden wij adviseren om nog even te wachten tot het in Nederland ook toegestaan is. Wij denken dat dit een kwestie van tijd is.

Design

7.6

Bouwkwaliteit

8.0

Prijs

7.0

Voordelen

  • Bouwkwaliteit
  • Maximale snelheid
  • Rubberen luchtbanden
  • Rijcomfort

Nadelen

  • Out of the box remafstelling
  • Verboden op de openbare weg
Xiaomi M365 elektrische step kopen
Vergelijkbare berichten
7.8
ReviewsSmart home

Xiaomi Mi Home 360° security camera review

8.4
ReviewsSmartphones

Xiaomi Mi 9 Lite Review

8.1
AudioReviews

Xiaomi Redmi AirDots review

8.1
GadgetsReviews

Xiaomi Mi Band 4 review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *