Top 5 beste Xiaomi webshops

GadgetsReviews

Xiaomi Mi Band 4 review

Xiaomi Mi band 4 kleuren

De Mi Band 4 is de meest recente uitvoering van de populaire fitness tracker reeks van Xiaomi. Klaar om fit te worden of om je huidige sportprestaties te meten? In deze review behandelen we alle ins en outs en vertellen we je waarom wij vinden dat de Xiaomi Mi Band 4 ook een mooie gadget is voor niet sporters.

Design verbeteringen

Ben je al in bezit van een eerdere generatie Mi Band, dan wil je natuurlijk eerst weten wat er nieuw is aan de Mi Band 4. 

Wanneer we de Mi Band 4 voor het eerst uit de verpakking halen vallen een aantal dingen direct op. De meest opvallende vernieuwing is het scherm. Waarbij de vorige generatie nog over een curved beeldscherm beschikte, is de Mi band 4 uitgerust met een plat scherm. De vorm van het scherm is niet de enige vernieuwing, de resolutie is omhooggegaan naar 120×240 pixels. Daarbij is het de eerste Mi Band die beschikt over een rgb kleurenscherm. Een grote stap vooruit als je het ons vraagt. Ook is het scherm nu veel helderder en buiten in het daglicht veel beter leesbaar. 

Verder zijn de oplaadpinnen verplaatst van de zijkant naar de onderkant en krijg je er een nieuw soort oplaadkabel bij. Dit vinden wij een goede verandering aangezien de vorige generaties in de loop van tijd wel eens last kregen van oplaadproblemen.

Verder is De Mi Band 4 zoals je gewend ben van Xiaomi. In de verpakking vind je de tracker, een draagband, oplaadkabel en handleiding. Wat betreft de bouwkwaliteit kunnen wij geen nieuwigheden ontdekken maar dat hadden we ook niet verwacht. Zoals elke generatie Mi Band is deze weer van erg hoge kwaliteit. 
Wij kregen zelf bij de tracker een zwarte armband maar voor enkele euro’s kan je de band in vele andere kleuren krijgen. Leuk voor als je deze wilt combineren met je outfit.

Wat houdt de Mi Band 4 allemaal bij voor je?

Laten we beginnen met wat de Mi Band 4 allemaal voor je kan tracken. 

De Mi band houdt verschillende dingen bij zoals aantal stappen, afgelegde afstand en verbande calorieën.

Ook beschikt de Mi Band over een heart-rate sensor die je hartslag meet en in de gaten houdt.

Nieuw aan de Mi Band 4 is dat je deze nu ook kan gebruiken tijdens het zwemmen. Wij hebben dit getest en waren verbaasd hoe accuraat het apparaat alles bijhoudt. Tijdens het zwemmen wordt je hartslag gemeten, de afgelegde afstand, lap time en verbranden calorieën.Ook kan de Mi band je slaapritme bijhouden maar dan moet je hem wel omhouden tijdens het slapen. Wij vonden dit zelf niet heel comfortabel maar dat is persoonlijk. De band houdt bij wanneer je slaapt, hoeveel je slaapt, en wanneer je diep of licht slaapt.

Mi Fit App

Via bluetooth kan je de Mi Band verbinden met je smartphone. Zo kan je met behulp van de Mi Fit App al je statistieken uitlezen die de Mi Band voor je heeft bijgehouden. Goed om te weten is dus dat de Mi Band stand-alone gebruikt kan worden. Een constante verbinding met je smartphone is niet nodig. Dit was ook al het geval bij vorige generaties Mi Band maar we willen het toch even benoemd hebben. 

Een ander groot voordeel van de Mi Band 4 is dat deze ook werkt met third-party apps. Ben je dus bijvoorbeeld een gebruiker van d Google Fit of Apple Health app? Dan werkt je Mi Band perfect met deze apps.

Batterijduur

De Mi Band 4 is uitgerust met een 135mah batterij. Wij hebben hem uitgebreid getest en konden gemiddeld 19 a 20 dagen door met een volle accu. Hierop hebben wij niks aan te merken. Om de tracker vervolgens weer op te laden moet je deze uit de band halen en in de nieuwe bijgeleverde dock plaatsen. Het opladen gaat overigens erg snel.

Mi band voor niet sporters.

Wat nou als je niks hebt met sporten? Is de Mi Band 4 dan iets voor jou? Wij vinden van wel. Buiten de fitness tracking features kan je meer met de Mi Band. Zo kan je notificaties instellen vanaf je smartphone. Je kan zien wie je belt, wanneer je WhatsApp berichten hebt en zelfs je muziek bedienen vanaf de Band. Wanneer je voor de NFC-editie gaat kan je de Mi Band zelfs gebruiken om te betalen in de winkel. 

Vooral het bedienen van muziek vinden wij een goede toevoeging. Dit gaat toch net even wat handiger dan je smartphone uit je zak halen.

Prijs en NFC

De Mi Band 4 is verkrijgbaar in twee varianten. Een model met NFC en een model zonder. Met NFC betaal je afhankelijk van de webshop rond de € 45,- euro en zonder NFC ligt de prijs rond de € 34,- euro. Ben je iemand die graag gebruik maakt van contactloos betalen en wil je hiervoor je Mi Band gebruiken? Dan raden wij de NFC versie aan. Wanneer je hier geen gebruik van gaat maken is er geen andere reden om voor de NFC versie te gaan.

8.1

Conclusie

Na het uitgebreid testen van de Xiaomi Mi Band 4 zijn wij erg enthousiast over de verbeteringen ten opzichte van de Mi Band 3. Voornamelijk het verbeterde display vinden wij een groot pluspunt. Het tracken van sportactiviteiten is erg nauwkeurig en de handige toegevoegde features als het bedienen van je muziek worden wij erg blij van.

Bouwkwaliteit

7.8

Batterijduur

8.2

Nauwkeurigheid metingen

7.7

Prijs

8.5

Voordelen

  • Nauwkeurigeid
  • Beeldscherm
  • Prijs

Nadelen

  • Band moet los om op te laden
  • NFC betalingen niet altijd mogelijk
Xiaomi Mi Band 4 kopen
Vergelijkbare berichten
7.8
ReviewsSmart home

Xiaomi Mi Home 360° security camera review

8.4
ReviewsSmartphones

Xiaomi Mi 9 Lite Review

8.1
AudioReviews

Xiaomi Redmi AirDots review

7.5
GadgetsReviews

Xiaomi M365 elektrische Step Scooter review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *