Top 5 beste Xiaomi webshops

ReviewsSmart home

Xiaomi Mi Home 360° security camera review

Xiaomi Mi Home security camera voorkant

Wanneer je op zoek bent naar een beveiligingscamera zijn een aantal dingen belangrijk. Hoe is de beeldkwaliteit? Kan de camera de beelden ook opslaan? Hoe zit het met de connectiviteit? Of dit bij de Xiaomi Mi Home 360° security camera allemaal in orde is, lees je in deze review.

Design en aansluitingen

Natuurlijk koop je een beveiligingscamera niet om hoe deze eruit ziet. Bij de Xiaomi Mi Home camera is het ontwerp in ieder geval prima. Het ontwerp is modern en minimalistisch. Precies wat je gewend ben van Xiaomi producten.

Buiten de camera zelf vind je in de doos de micro usb stekker, een handleiding en een mounting plate om de camera aan de muur of het plafond te bevestigen. 

Op de camera bevindt zicht een micro usb aansluiting voor de stroom en verder een reset knop en een micro SD kaart slot.

Xiaomi Mi home security camera in verpakking

Beeldkwaliteit

De Mi Home camera schiet beelden in Full HD 1080p. Dat zegt natuurlijk niet altijd iets over de beeldkwaliteit maar wij kunnen wel stellen dat de beelden meer dan goed zijn. Laten we eerlijk zijn. De beelden zijn niet zo scherp dat je de haren van je kat kan tellen, maar je kan prima zien of het jouw kat of de kat van de buren is. 

Xiaomi Mi home camera voorbeeld opname kat

Een feature die we niet vaak zien op camera’s in deze prijsklasse is de mogelijkheid om ook s ’nachts bij weinig tot geen licht, duidelijke beelden op te nemen van goede kwaliteit. 

Al met al zijn wij over de beeldkwaliteit meer dan tevreden.

Features

Verder beschik de camera over handige leuke features. Zo bevindt zich een microfoon en speaker in de camera. Met de Xiaomi Home App kan je de camera dus gebruiken om hen en weer te praten. Helaas is de kwaliteit van de microfoon niet heel goed waardoor het soms lastig is om de persoon aan de andere kant te verstaan.

Ook is het mogelijk om vanuit de app de camera te besturen. De camera kan links en rechts bewegen maar ook naar boven en beneden. Ook kan de camera automatisch bewegingen detecteren met de motion detector. Dit zorgt ervoor dat de camera bewegingen volgt. Wanneer er dus iemand door je huis of kantoor loopt zal de camera deze automatisch in beeld houden.

Xiaomi Mi home security camera op tafel

Opnemen en opslaan van beelden

Onder de lens van de camera kan een Micro SD kaart worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat beelden opgenomen kunnen worden. Ook kunnen deze beelden teruggekeken worden via de Xiaomi Home App. Een groot voordeel is dat de camera pas begint met opnemen wanneer deze beweging registreert. 

Motion Guard

Wanneer je beschikt over de Xiaomi Home App kan je instellen dat je een notificatie krijgt wanneer de camera beweging ziet. Een mooie feature die je dus gelijk op de hoogte stelt als er bijvoorbeeld wordt ingebroken. Klinkt goed toch? Helaas hebben wij meerdere malen ervaren dat de notificaties enorm vertraagd binnen komen. Soms wel tot een paar uur later. In de tussentijd zou maar net je huis leeggehaald kunnen zijn. Dit vonden wij erg jammer.

7.8

Conclusie

De kwaliteit van de de Xiaomi Mi Home 360° security camera heeft ons erg verrast. Vooral de motion detector werkt erg goed. Voor wie op zoek is naar een goedkope beveiligingscamera willen wij de Xiaomi camera zeker aanraden. Jammer vonden wij dat de notificaties van wanneer de camera beweging ziet, erg laat aankwamen op onze smartphone.

Bouwkwaliteit

7.9

Beeldkwaliteit

8.2

Features

7.2

Voordelen

  • Beeldkwaliteit
  • Opnemen in het donker
  • Motion detection

Nadelen

  • Microfoon kwaliteit
  • Vertraagde notificaties
Xiaomi Mi Home 360° security camera kopen
Vergelijkbare berichten
8.4
ReviewsSmartphones

Xiaomi Mi 9 Lite Review

NieuwsSmart home

Xiaomi kondigt 70” Redmi smart-tv aan

8.1
AudioReviews

Xiaomi Redmi AirDots review

7.5
GadgetsReviews

Xiaomi M365 elektrische Step Scooter review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *